Особливості проектування ПЛР-лабораторій

Особливості проектування ПЛР-лабораторій

Щодня Експерт працює над проектами різних лабораторій. Останнім часом особливо актуальними стають ПЛР-лабораторії, в облаштуванні яких ми спеціалізуємося багато років.

Метод полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) використовується в біологічній і медичній практиці, в багатьох областях для проведення аналізів і в наукових експериментах.

Масовий розголос ПЛР-тест отримав при виявленні вірусу COVID-19. Але, крім визначення вірусних захворювань, за допомогою ПЛР діагностуються спадкові та інфекційні захворювання, встановлюється батьківство, проводиться генотипування для виявлення токсичності, алергенності ліків.

ПЛР використовують експертно-криміналістичні центри для порівняння біо-матеріалу з місця злочину і «генетичних відбитків пальців» підозрюваного, для розслідування причин нез'ясовної смерті, встановлення спорідненості. Широко ПЛР-метод використовується в сільському господарстві. З його допомогою здійснюється виявлення патогенів у рослин і тварин, аналіз харчових продуктів на вміст ГМО.

ПЛР-лабораторія, як правило, складається з кімнат (зон):

  1. Прийому і реєстрації зразків біологічного матеріалу.
  2. Підготовки проб і виділення фрагментів нуклеїнової кислоти (ДНК і РНК).
  3. Приготування ПЛР-сумішей.
  4. Детекції продуктів ампліфікації (real-time).
  5. Автоклавної.
  6. Зберігання зразків і матеріалів.
  7. Шлюзу.

Приміщення для етапів 2, 3, 4 виконання ПЛР-аналізу повинні мати особливий санітарний режим: передбокси, герметизація, виключення повітрообміну з іншими приміщеннями.
 
У зв'язку з невеликими розмірами кімнат і необхідністю передбоксів, ретельне планування ПЛР-лабораторії, правильна розстановка спеціалізованих меблів дозволять максимально ефективно використовувати виробничі приміщення та відповідні зробити роботу лаборантів більш комфортною.

Продакт-фахівці ТМ «Експерт» щорічно облаштовують десятки ПЛР-лабораторій протягом 19 років, розробляючи проекти з урахуванням специфіки приміщень, проведених комунікацій, каналізаційних, вентиляційних та електромереж.

Довірте свою лабораторію експертам!

  • Власне виробництво

    Наше виробництво лабораторних меблів повного циклу. Технологічний процес повністю автоматизований і виключає помилки, що виникають при ручній праці.

  • Індивідуальні рішення

    Працюючи з нами, ви можете бути упевнені, що ми знайдемо найкраще і найбільш оптимальне рішення саме для вашої лабораторії, для вашого бізнесу.

  • Гарантія якості

    Ми перший і поки єдиний виробник лабораторних меблів в СНД, сертифікований відповідно до вимог міжнародного стандарту якості ISO 9001:2015, ISO 13485:2016 і ISO 14001:2015.

  • Міжнародний досвід

    Нашими меблями оснащені лабораторії в Україні, Казахстані, Білорусі, Грузії, Молдові, Вірменії, Таджикистані, Азербайджані та інших країнах ближнього і дальнього зарубіжжя.

Запишіться на консультацію
з облаштування лабораторії прямо зараз!

Залиште заявку і ми зв'яжемось з вами найближчим часом.