Лабораторні мийки: особливості та відмінності

Лабораторні мийки: особливості та відмінності

Мийка лабораторна – це лабораторний стіл зі стільницею та раковиною з хімічно стійких матеріалів, зі спеціальним лабораторним змішувачем, заповнений тумбою. Про всі ці складові поговоримо детальніше.

Найчастіше лабораторні мийки комплектуються стільницею з таких матеріалів:

  • з хімічно стійкого HPL пластику з бортиком з полімерного композиту або без бортика;
  • з керамогранітної плитки або плити з бортиком з нержавіючої сталі;
  • з нержавіючої сталі.

Детальніше про переваги того чи іншого матеріалу можна дізнатися на сторінці лабораторних поверхонь.

В перші дві робочі поверхні раковини встановлюються на вибір: з поліпропілену чи з епоксидного композиту.

Раковини з поліпропілену є двох типорозмірів: квадратна 400х400х300 мм (італійська) та велика прямокутна 490х390х290 мм (китайська). В стільницю з пластику ці раковини встановлюються з накладкою, а в керамограніт – заподліцо. Колір – світлий.

Раковина з епоксидного композиту Durcon (американська) розміром 450х368х280 мм, встановлюється врівень та має темне забарвлення. За рахунок темного кольору в експлуатації більш практична.

І поліпропіленові раковини і раковини з Дюркону мають високі хімічні властивості та підходять для лабораторій різних галузей та профілів.

Щодо стільниці з нержавіючої сталі, то сюди вварюється тільки раковина з нержавіючої сталі AISI 304 розміром 500х400х300 мм. Ця стільниця має гнутий бортик з трьох сторін і каплевідбійник висотою 100 мм ззаду. Раковина з нержавіючої сталі стійка до механічних впливів, проте не витримує впливу соляної та сірчаної кислот.

Стіл-мийка лабораторна розташована на міцному металевому каркасі зі сталевих труб, покритих монолітним шаром поліефірної порошкової фарби. Тумба підвішується до каркасу теж з металу з порошковим покриттям. Металеві дверцята тумб комплектуються унікальними петлями повного відкриття 270° та мають вгорі скіс під кутом 45° для запобігання потрапляння рідини всередину. Дно в тумбах знімне, що забезпечує зручність підведення комунікацій з підлоги.

До речі, столи-мийки лабораторні встановлені на регульовані опори, щоб можна було вирівняти стіл горизонтально.

Кожна мийка має набір комплектуючих для підключення до системи водопостачання та каналізації: сифон з гнучким гофрованим шлангом з поліпропілену (довжиною 600 мм) для підключення до каналізації та гнучкі шланги (довжиною 800 мм) для підключення до мережі водопостачання.

За габаритами мийки лабораторні виготовляються довжиною 600, 900, 1200, 1500 мм. Стандартно раковина встановлюється по центру, але є можливість зміщення вліво чи вправо. Також, доступні варіанти зі стільницею із штучного кварцового каменю або полімерного композиту Durcon.

Часто мийки лабораторні додатково комплектуються навісною чи настільною сушкою для лабораторного посуду та полицею під дистилятор з додатковим краном холодної води.

Окрім одинарних є подвійні лабораторні мийки з двома раковинами та змішувачами з такими ж характеристиками по матеріалам, довжиною 1200 та 1500 мм. Також, раковина зі змішувачем може бути вбудована в приставний торцевий стіл для завершення острівного комплексу.

Реальні фото мийок лабораторних з реалізованих проектів до Вашої уваги в галереї під новиною.

Оформити запит на лаборатну мийку чи проект лабораторії можна на сайті або за телефоном +38 044 364 42 42.

Довірте свою лабораторію Експертам!

  • Власне виробництво

    Наше виробництво лабораторних меблів повного циклу. Технологічний процес повністю автоматизований і виключає помилки, що виникають при ручній праці.

  • Індивідуальні рішення

    Працюючи з нами, ви можете бути упевнені, що ми знайдемо найкраще і найбільш оптимальне рішення саме для вашої лабораторії, для вашого бізнесу.

  • Гарантія якості

    Ми перший і поки єдиний виробник лабораторних меблів в СНД, сертифікований відповідно до вимог міжнародного стандарту якості ISO 9001:2015, ISO 13485:2016 і ISO 14001:2015.

  • Міжнародний досвід

    Нашими меблями оснащені лабораторії в Україні, Казахстані, Білорусі, Грузії, Молдові, Вірменії, Таджикистані, Азербайджані та інших країнах ближнього і дальнього зарубіжжя.

Запишіться на консультацію
з облаштування лабораторії прямо зараз!

Залиште заявку і ми зв'яжемось з вами найближчим часом.